Soustředění 2024 – rekreační areál Zbraslavice

31 / 08 / 2024
I letos jsme se na konci léta ve dnech 24. – 31. 8. sešli na tradičním letním soustředění. Po jednoleté pauze jsme se vrátili do rekreačního areálu Zbraslavice, kde jsme však známé chatky vyměnili za ubytování v hlavní budově, které bylo příjemně blízko k jídelně i tělocvičně.

Letos na soustředění přijel rekordní počet akrobatů – 30 z pořádajícího oddílu TJ Bohemians Praha a 9 ze Sokola Brandýs nad Labem. Prvních 3 dní se zúčastnily i naše reprezentantky Jana Kinštová, Ema Nešporová a Tereza Bernreiterová, které však kvůli přípravě na nadcházející MS musely zbytek týdne ladit formu na závodním koberci v naší hale v Praze. Na tak velkou skupinu cvičenců však bylo připraveno hned 9 trenérů.

Díky tomu, že letošní 1. závod sezóny nás čeká až v listopadu, jsme se mohli na soustředění věnovat různorodým přípravným cvičením, na které během roku není tolik času – jako např. moderní tanec, atletická průprava, běhy, švihadla a další. Nechyběl ani celodenní výlet, kdy jsme se svezli do Kutné Hory vlakem a cestu zpět jsme se částečně prošli a poté nasedli opět na vlak.

A vzhledem k tomu, že soustředění je vždy i o stmelení kolektivu, nejen o cvičení, tak jsme po večerech hráli tradiční týmové hry, letos v duchu Olympijských her, které vyvrcholily poslední večer u ohýnku, kdy každý tým předvedl scénku na zadané olympijské téma, kterou celý týden nacvičoval.

Myslím, že jsme si cvičící a společný týden i díky vydařenému počasí užili a za rok se budeme těšit na stejném místě.

Na závěr děkujeme všem trenérům, kteří se soustředění účastnili a podíleli se na jeho organizaci.

Další aktuality