Rzeszów International Acro CUP 2024

01 / 07 / 2024
Poslední květnový víkend proběhl letošní poslední závod světového poháru v akrobatické gymnastice v polském Rzeszowě. Přidruženým závodem, byl i mezinárodní Akro Cup, pro ostatní závodní kategorie, kterého se zúčastnila trojice dívek z TJ Bohemians Praha. V juniorské kategorii 12 – 18 let závodila děvčata ve složení - Anna Zachystalová, Lucie Petroušková, Kateřina Nováková. V kategorii AGE group 11-16 let nás reprezentovala dvojice Nikola Sedláková a Šárka Nováková.

Pro obě skupinky to byl doposud největší závod, jakého se děvčata účastnila. Konkurence byla obrovská a účast jednadvaceti zemí, nejen z Evropy slibovala opravdu hezkou podívanou.

Trojice se zúčastnila po delší zdravotní pauze, ale i tak se jim podařilo zajet relativně čisté závodní sestavy a obsadila v početném startovním poli celkové 26 místo s celkovým ziskem 46,860 bodů (statická sestava – 23,05 bodů,  dynamická sestava 23,81 bodů).

Dvojice dívek Nikola s Šárkou postoupila s celkovým ziskem 47,9 bodů (Statická sestava – 23,30 bodů,  dynamická sestava 24.60 bodů) do nedělního finále, kde obsadila závěrečné 9. místo za finálovou statickou sestavu.

Další aktuality