Mistrovství ČR žáků a závod Klokánek 2024

26 / 05 / 2024
I letos se poslední květnovou neděli konal tradiční závod Klokánek pro všechny akrobaty. Letos se k němu poprvé přidalo i Mistrovství ČR žáků – tedy v kategoriích předškolní a žákovské. A tak jsme 26. 5. 2024 mohli vidět na 130 závodníků z 5 oddílů, kteří se snažili na konci sezóny předvést ty nejlepší výkony.

Kategorie jednotlivců, která byla naposledy součástí tohoto závodu, byla rozdělena do 3 věkových skupin. Medaile v nejmladší kategorii si rozdělily závodnice ze tří různých klubů. Triumfovala s náskokem téměř 1,5 bodu Aisha Minková ze Sokola Brandýs nad Labem, stříbro si odnesla domácí závodnice Johana Sovičková z TJ Bohemians Praha, která těsně předstihla bronzovou medailistku Elli Gruber ze Seigym Praha.

V kategorii mladších závodnic si oddíly medaile rozebraly ve stejném jako u nejmladších, když vždy s bodovým rozdílem mezi sebou brala zlato Adéla Matulová, stříbro Marie Hámková a bronz si odvezl jeden z mála zúčastněných chlapců Volf Málek.

Mezi nejstaršími se dočkal zlata domácí oddíl TJ Bohemians Praha se zkušenou závodnicí Amálií Glória Águas. Stříbro a bronz si odvezl Sokol Brandýs nad Labem s Karolínou Krajíčkovou a Barborou Ježkovou.

Po dlouhém závodu jednotlivců přišel na řadu již závod v rámci Mistrovství ČR a v předškolní kategorii si první mistrovské tituly odvezla v kategorii trojic děvčata ze Sokola Brandýs nad Labem Marecová, Štěpánková, Ostrá. V kategorii párů se prvními mistryněmi ČR staly Masláková, Veselá z oddílu Gymnastika M&E Havířov. Více mistryněmi se staly Mikuš, Šanderová, Vlachová z “AKRO -BAT” Batelov a Dolní Cerekev, respektive Hřebílková, Musálková ze Sokola Brandýs nad Labem. Třetí místa si odvezl domácí oddíl díky trojici Korecká, Vlčková, Lhotková a páru Floreková, Štefanová.

Po krátké pauze se představily závodnice kategorie Age Group 11-16 a Mistrovské kategorie, které v rámci závodu Klokánek předvedly mladším závodníkům to nejlepší z české akrobacie. Tato kategorie později celý závod uzavírala. Tuto spojenou kategorii suverénně vyhrála domácí trojice Nešporová, Kinštová, Bernreiterová, které měly závod v rámci přípravy na zářijové mistrovství světa.

Následovala bohatě obsazená kategorie žákovská, kde se opět rozdávaly mistrovské tituly.  V párech dominovaly domácí Hobstová, Jelínková. 2. místo patřilo Urbánové, Müllerové, 3. místo brali Sedláčková, Konkolský, oboji z Gymnastika M&E Havířov. Mezi trojicemi byly nejlepší akrobatky z Gymnastika M&E Havířov, které získaly titul mistryň i více mistryň díky Janíkové, Vejvalkové, Březinové, respektive Čapkové, poláškové, Vargové. 3. místo si odvezl oddíl Sokol Brandýs nad Labem se Zavoralovou, Kotasovou, Holečkovou.

Před závěrečnými druhými sestavami Mistrovské/AG kategorie se představila ještě kategorie Youth, kde tentokrát závodily pouze trojice. 1.místo patřilo Luzarové, Juřicové, Králové z Gymnastika M&E Havířov, 2. místo si odvezly Malá, Flemrová, Boháčová ze Sokola Bryndýs nad Labem a 3. místo mířilo opět do Havířova zásluhou Álló, Novotné, Recmanové.

Letošní závod byl dlouhý díky velké účasti ze všech 4 oddílů akrobatické gymnastiky v ČR a jednoho hostujícího gymnastického oddílu. Děkujeme tak pořádajícímu oddílu za organizaci. Také děkujeme společnosti Panattoni Czech Republic Development s.r.o. za sponzorování cen nejen pro medailisty, ale dokonce pro všechny zúčastněné závodníky.

Další aktuality